Naslov

© Proudly created with Wix.com

Oddelek za muzikologijo

Aškerčeva 2

SI-1000 Ljubljana

Tel: +386 1 241 1440

Email: matjaz.barboATff.uni-lj.si

Kontakt

Matjaž Barbo (1965) je redni profesor za muzikologijo na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Trenutno je tudi predstojnik oddelka.

Več kot desetletje je bil glavni urednik mednarodne znanstvene muzikološke revije Muzikološki zbornik / Musicological Annual, poleg tega je v uredništvu več drugih znanstvenih in strokovnih periodičnih publikacij ter je vključen v različne domače in mednarodne znanstvene projekte. 

Raziskovalno se osredotoča na vprašanja, povezana z glasbo od 18. stoletja do danes, posebej s tisto, ki se tako ali drugače dotika slovenskega kulturnega prostora. Večji del njegovih raziskav je posvečen glasbenoestetskim temam, zlasti v povezavi z definiranjem glasbenih referenčnih sistemov, analizo njene interpretacijske in recepcijske zgodovine ter konceptom glasbenega dela in improvizacijskih principov. Objavil je več knjižnih del, znanstvenih člankov, poljudnih tekstov in prevodov s področja muzikologije, dve njegovi knjigi pa sta prevedeni v angleščino in nemščino.

Some elements on this page did not load. Refresh your site & try again.

Aktualne novice

Oddelek za muzikologijo

Filozofska fakulteta

Univerza v Ljubljani

Aškerčeva 2

SI-1000 Ljubljana

Predavanja iz Uvoda v muzikologijo so namenjena študentom prvega letnika prve stopnje univerzitetnega študija muzikologije in sodijo v nabor izbirnih predmetov Filozofske fakultete. Predmet obsega 3 KT.

Predavanja potekajo v zimskem semestru ob torkih 8.00-9:30 uri v predavalnici 535B v 5. nadstropju Filozofske fakultete, Aškerčeva 2.

  • Facebook Social Icon
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now