Matjaž Barbo

Matjaž Barbo (1965) je redni profesor za muzikologijo na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Trenutno je tudi predstojnik oddelka.

V letih 2004-2008 je bil predsednik Slovenskega muzikološkega društva.

Več kot desetletje je bil glavni urednik mednarodne znanstvene muzikološke revije Muzikološki zbornik / Musicological Annual, poleg tega je v uredništvu več drugih znanstvenih in strokovnih periodičnih publikacij ter je vključen v različne domače in mednarodne znanstvene projekte. 

Raziskovalno se osredotoča na vprašanja, povezana z glasbo od 18. stoletja do danes, posebej s tisto, ki se tako ali drugače dotika slovenskega kulturnega prostora. Večji del njegovih raziskav je posvečen glasbenoestetskim temam, zlasti v povezavi z definiranjem glasbenih referenčnih sistemov, analizo njene interpretacijske in recepcijske zgodovine ter konceptom glasbenega dela in improvizacijskih principov. Objavil je več knjižnih del, znanstvenih člankov, poljudnih tekstov in prevodov s področja muzikologije, dve njegovi knjigi pa sta prevedeni v angleščino in nemščino.

STROKOVNO DELO
 
IZOBRAZBA
 
RAZISKOVALNO DELO
 
RAZISKOVALNI PROGRAM

RAZISKOVALNI PROJEKTI
AKTUALNA PREDAVANJA
 
IZBRANA BIBLIOGRAFIJA
 
 
KONTAKT

© 2023 By Rachel Smith. Proudly created with Wix.com

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now