KONTAKT

© 2023 By Rachel Smith. Proudly created with Wix.com

Matjaž Barbo

Matjaž Barbo (1965) je redni profesor za muzikologijo na Oddelku za muzikologijo Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani. Trenutno je tudi predstojnik oddelka.

V letih 2004-2008 je bil predsednik Slovenskega muzikološkega društva.

Več kot desetletje je bil glavni urednik mednarodne znanstvene muzikološke revije Muzikološki zbornik / Musicological Annual, poleg tega je v uredništvu več drugih znanstvenih in strokovnih periodičnih publikacij ter je vključen v različne domače in mednarodne znanstvene projekte. 

Raziskovalno se osredotoča na vprašanja, povezana z glasbo od 18. stoletja do danes, posebej s tisto, ki se tako ali drugače dotika slovenskega kulturnega prostora. Večji del njegovih raziskav je posvečen glasbenoestetskim temam, zlasti v povezavi z definiranjem glasbenih referenčnih sistemov, analizo njene interpretacijske in recepcijske zgodovine ter konceptom glasbenega dela in improvizacijskih principov. Objavil je več knjižnih del, znanstvenih člankov, poljudnih tekstov in prevodov s področja muzikologije, dve njegovi knjigi pa sta prevedeni v angleščino in nemščino.

STROKOVNO DELO
 
IZOBRAZBA
 
RAZISKOVALNO DELO
 
RAZISKOVALNI PROGRAM

RAZISKOVALNI PROJEKTI
AKTUALNA PREDAVANJA
 
IZBRANA BIBLIOGRAFIJA
 
 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now